Sympathiek project resulteert in muzikale samenwerking

Leiden – Musicalgezelschap Otis uit Leiden had er enorm naar uit gekeken: in het kader van 75 jaar bevrijding waren zij gevraagd om rond 5 mei twee concerten te geven waarin songs uit de musical Soldaat van Oranje voor het voetlicht zouden worden gebracht. De coronacrisis gooide roet in het eten.

Ook podiumorkest K&G 3 had op 4 en 5 mei de nodige optredens op het programma staan die vanwege de coronapandemie zijn geannuleerd. Beide verenigingen hadden in januari voor het eerst samengewerkt en dat was zo goed bevallen, dat zij opnieuw toenadering tot elkaar zochten. Zij besloten om van de song ‘Als wij niets doen’ uit de musical Soldaat van Oranje een gezamenlijke video te maken. De pianist, gitarist en drummer van Otis speelden de basis in, waarna een kleine bezetting van muzikanten van K&G 3 diverse blaaspartijen voor hun rekening namen. Daarna werden alle zangpartijen door leden van Otis ingezongen met een verbluffend eindresultaat tot gevolg.

 Op 4 mei zullen beide verenigingen de video via social media online zetten en zo hun steentje bijdragen aan 75 jaar Bevrijding.