We zijn blij dat, na een periode vol beperkingen, alle K&G-orkesten weer voor het voetlicht kunnen treden tijdens het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 15 januari 2022. We keren daarvoor terug naar een K&G-waardige locatie: de prachtige Stadsgehoorzaal in Leiden. Liefhebbers van mars-, show- en amusementsmuziek worden op hun wenken bediend wanneer zowel Jong K&G, de Show- and Marchingband (S&MB) K&G en K&G 3 zich presenteren met veel nieuw repertoire.

Jong K&G

De jeugd van K&G mag dan qua kwantiteit wat ingeleverd hebben maar kwaliteit staat nog steeds hoog in het vaandel. O.l.v. Dennis Hazenoot zal het orkest weer mooie marsen en nieuwe showmuziek laten horen.

K&G 3

Podiumorkest K&G 3 is in de huidige samenstelling actief sinds 1 augustus 1994 en bestaat grotendeels uit leden die hun sporen hebben verdiend bij Jong K&G en vervolgens bij de S&MB. K&G 3 kan daarom bogen op vele jaren muzikale ervaring. En dat is te horen ook! Het repertoire is divers: van musical-, film-, pop-, Latin- en dansmuziek tot ballads, koralen en klassieke muziek. De muziek voor K&G 3 wordt speciaal gearrangeerd en georkestreerd door onder andere René Leckie en Dennis Hazenoot. Het orkest staat onder leiding  van instructeur/dirigent René Leckie. Tijdens dit concert wordt K&G 3 bijgestaan door vocaliste Sietske Kleine Schaars, dochter van oud-instructeur Peter Kleine Schaars.

S&MB K&G

Wanneer de imposante S&MB K&G voorbij marcheert, weten weinigen dat dit orkest, dat behoort tot de muzikale wereldtop, ooit is begonnen als een mondorgelclubje. De muziek voor dit orkest wordt speciaal voor K&G geschreven en georkestreerd. Dat zorgt voor die kenmerkende ‘K&G-sound’. Het repertoire bestaat uit stevige marsen, maar ook uit eigentijdse popmuziek. Het instructieteam bestaat uit René Leckie, Jeroen Bron en Martijn Vogelaar. Rik Boelee tekent voor de choreografie van de muzikale shows.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert 2022 zal de S&MB een tipje van de sluier oplichten over de te spelen muziek op het komende WMC waar de S&MB op 29, 30 en 31 juli a.s. aan deel zal nemen.

Kaartverkoop

Toegangskaarten met een gereserveerde zitplaats voor dit concert zijn verkrijgbaar vanaf € 15 per stuk excl. € 2,50 reserveringskosten. De garderobe is gratis, u ontvangt een programmaboekje en een drankje in de pauze. Relaties, Vrienden van K&G en donateurs hebben inmiddels een brief ontvangen met een kortings-code. De toegangskaarten zijn uitsluitend te bestellen via de ticketshop van de Stadsgehoorzaal – Leiden (www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl). Voor alle zaken betreffende de kaartverkoop en bijvoorbeeld het reserveren van een rolstoelplaats, kan contact worden opgenomen met de ticketshop van de Stadsgehoorzaal via 071 – 5163881. De kaartverkoop voor het Nieuwjaarsconcert 2022 start op donderdag 5 november om 11:00 uur