Voor de leden van K&G 3 startte op vrijdag 25 augustus jl. een drukke tweede seizoenshelft van 2017. In Bergschenhoek gaven zij een concert voor ongeveer 100 veteranen. Ieder jaar organiseert de gemeente deze dag en dit jaar was K&G 3 gevraagd het geheel muzikaal in te vullen. Veteranendag Lansingerland.

Op donderdagavond 7 september jl. speelde de muzikanten bij het Indië-monument bij molen de Put in Leiden. Een jaarlijks terugkerend optreden waar tijdens een herdenking stilgestaan wordt bij 26 inwoners van de stad Leiden die als militair in Nederlands-Indië sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op vrijdag 29 september a.s. is er weer het grootste evenement van de 3 Oktoberviering, het Minikoraal. Dit jaar voor de 25ste keer en het wordt dan ook een speciale editie. K&G 3 zal uiteraard de muzikale begeleiding op zich nemen van Burgemeester v.d. Werf en zijn 3 zangeressen.

Op zaterdag 30 september a.s. is er een optreden in Leiden op het plein bij Koetshuis de Burcht. K&G organiseert dit jaar “Opus 5” en zal deze middag samen met Flora Brass, Adest Brass, DVS Plus en Rijnmondband 3 een hele middag muziek verzorgen op dit gezellige plein in het centrum van Leiden.

Op 14 oktober a.s. gaat K&G 3 met Jong K&G naar Breda waar een taptoe gehouden wordt t.g.v. de opening van vrijetijdspark Breepark. Aan de taptoe doen ook DVS, Jong DVS, Flora band, Jong Flora Band en Adest Musica mee.

Dan is het nog niet klaar voor dit jaar want er loopt een aanvraag voor een optreden in de Engelse universiteitsstad Oxford, de zusterstad van Leiden. Hier wordt op 11 november a.s. een nieuw winkelcentrum geopend met de naam “Leiden Square”. K&G 3 is gevraagd om deze opening muzikaal op te luisteren en daar zijn we natuurlijk toe bereid.

Het laatste optreden van dit jaar is tijdens de Int. Military X-Mas Tattoo in de grote ECC hal in Leiden. Dit door voormalig K&G-lid Simon Dubbelaar georganiseerde evenement zal dit jaar op twee dagen plaatsvinden en K&G 3 zal zowel in het voorprogramma als in het hoofdprogramma deelnemen. Ook Jong K&G en de S&MB zijn van de partij.

Al met al dus een leuk naseizoen met mooie optredens. Voor meer info over de optredens verwijs ik u naar de agenda op deze website.