Op 2e Paasdag is Jong K&G naar de Belgische plaats Herve geweest om hun medewerking te verlenen aan de laatste carnavalsoptocht van het carnavalsseizoen in België. Voor zeven jongens was het hun eerste optreden met Jong K&G waaronder de nieuwe tamboer-maître Diego Verhaar die hiermee in de voetsporen van zijn vader treedt die enkele jaren tamboer-maître van de S&MB geweest is.

Het optreden verliep uitstekend, het weer was goed en er stond veel publiek langs de route. De jongens, sommige iets wat gespannen, hebben de naam van K&G hooggehouden. Het zag er allemaal strak uit en het klonk goed, mede door de vele repetities van de afgelopen weken.

Aan het einde van de optocht speelde alle korpsen, waaronder de Rijnmondband, nog een nummer op het plein en dat werd beloond met een groot applaus.

Na vier uur marcheren en spelen mochten de voetjes in de bus omhoog en na een gezonde maaltijd bij MacDonalds waren de junioren om 22.00 uur weer terug in Leiden.

Vanaf deze plaats bedanken we de jongens voor hun inzet, het instructieteam voor het tijdig klaarstomen van het orkest en de meegereisde ouders voor hun support.