Zaterdag 3 juni jl. organiseerde K&G op het GHC terrein een taptoe waaraan, naast de orkesten van K&G, Jong DVS, DVS, Jong Floraband, de Floraband en Adest Musica deelnamen. Deze vier verenigingen zijn een samenwerkingsverband aangegaan, waarbij zij hebben afgesproken ieder jaar een taptoe te organiseren in Rijnsburg, Katwijk, Sassenheim of Leiden. Dit jaar dus de beurt aan K&G om de taptoe te organiseren en dat is prima gelukt.

Zo’n 1500 toeschouwers, muzikanten en genodigden waren die zaterdagavond getuige van vier WMC-shows van hoog niveau. De komende weken hebben de orkesten nog de tijd om de puntjes op de i te zetten en de laatste oneffenheden weg te werken. Bij de presentatie van het nieuwe uniform speelde K&G ook de mars die tijdens de marswedstrijden op het WMC gespeeld gaat worden, een heerlijke medley met John Williams muziek.

Voorafgaand aan de taptoe speelde K&G 3 enkele nummers en dat hadden er meer kunnen zijn als er een basversterker op tijd aanwezig was geweest. Helaas was dit niet het geval waardoor er geen drie kwartier maar een klein kwartier gespeeld werd. Na K&G 3 waren de drie jeugdorkesten aan de beurt en die lieten zien dat de jeugd de toekomst heeft. Het publiek kon de optredens waarderen en gaf de deelnemers allemaal een welverdiend applaus.

Voorafgaand aan de finale tekende de voorzitters van DVS, de Floraband en Adest Musica en de secretaris van K&G voor een verlenging van het samenwerkingsverband zodat we ook de komende vier jaar verzekerd zijn van een goede taptoe in Leiden en omgeving.

Vanaf deze plaats bedankt K&G alle deelnemende muzikanten en vrijwilligers die van deze avond een top-avond hebben gemaakt. Voor herhaling vatbaar!