Van 23 tm 28 mei jl. zijn ongeveer 90 leden van K&G hard aan het werk geweest tijdens een trainingskamp in het Limburgse Bocholtzerheide, niet ver van Kerkrade. Op het terrein van voetbalvereniging RKVV ’25 werd op dinsdag 23 mei begonnen met de opbouw van een tentenkamp bestaande uit een keukentent, 3 grote slaaptenten en 3 partytenten. In de loop van de woensdag kwamen daar enkele kleinere tenten en een camper bij van leden die met eigen vervoer naar Limburg waren gekomen.

Op woensdagavond arriveerde de overige leden en konden de slaapplaatsen ingenomen worden. In één van de tenten kon men kijken naar de UEFA cup finale Ajax-Manchester United en na afloop werd er tot in de kleine uurtjes gezellig nagepraat.

De volgende morgen hadden de koks voor een uitgebreid ontbijt gezorgd en konden de mannen beginnen aan een lange repetitiedag. Van ’s morgens 09.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur werd er, met onderbreking van enkele drinkpauzes en natuurlijk een lunch en avondeten, in de brandende zon gerepeteerd. Eerst werd er muzikaal gerepeteerd en daarna werd er gewerkt aan de show en de mars voor het komende WMC. Ook de volgende dag zag het programma er hetzelfde uit alleen werden de leden toen ’s morgens getrakteerd op een uurtje stevige exercitie o.l.v. tamboer-instructeur Ed Oosterom. De stappentellers die enkele leden bij zich hadden gaven soms tussen de 15 en 20 km per dag aan.

Na een korte repetitie en een lunch werd zaterdagmiddag een optreden verzorgd voor de lokale bevolking. Omdat de temperatuur inmiddels de 37 graden had bereikt werd besloten om alleen de witte broek en een t-shirt aan te doen en één show te laten vervallen. Ook aanwezig was oud WMC speaker Jack Schiffelers die natuurlijk gevraagd werd om met zijn bekende stemgeluid de S&MB aan te kondigen. De optredens verliepen uitstekend en het harde werken van de voorgaande dagen was duidelijk te zien. Natuurlijk is het nog niet af maar de komende twee maanden kunnen nu gebruikt worden om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.

Op zaterdagavond werd nog even opgetreden tijdens een taptoe in Klimmen en daar konden de collega muzikanten van DVS en Adest Musica alvast kennis maken met de muziek die K&G gaat spelen tijdens de marswedstrijden. Zondagochtend werd het kampterrein opgeruimd en rond 12.00 uur was iedereen vertrokken richting Leiden waar bij het clubgebouw nog een BBQ georganiseerd was waar ook de partners en kinderen bij aanwezig waren.

Een geweldig trainingskamp wat zeker voor herhaling vatbaar is. Er zijn grote stappen gezet richting het komende WMC en het groepsgevoel is versterkt. Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de inzet van de leden van de S&MB die allemaal, ondanks de zeer korte nachtrust, keihard gewerkt hebben aan het uiteindelijke resultaat.

Vanaf deze plaats willen we het instructieteam (Rik, Peter, Ed, René en Jeroen), het materiaal (Peter, Ben en George), de bar- en keukenmedewerkers (Martijn, Dennis en René), Fred en Marjan (soep, knakworsten, zoete versnaperingen), voetbalvereniging RKVV ’25 en de plaatselijke supermarkt-eigenaar heel hartelijk bedanken. Mede door deze mensen is het trainingskamp een succes geworden.