De leden van K&G 3 zijn 10 t/m 12 november jl. naar de Engelse Universiteitsstad Oxford geweest om bij de onthulling van “Leiden Square” (Leidse plein) een muzikale bijdrage te leveren. Oxford is een zusterstad van Leiden en voor K&G geen onbekend terrein. Al een aantal malen eerder gingen de orkesten naar deze mooie stad om het Engelse publiek kennis te laten maken met de zo bekende K&G-sound. Vorig jaar nog waren Jong K&G en K&G 3 te gast en gaven, naast optredens in het centrum, ook een concert in het historische stadhuis.

Vrijdag 10 november vertrokken de leden met een luxe bus van Beuk naar de Franse havenplaats Dunkerque (Duinkerken) vanwaar met DFDS de overtocht werd gemaakt naar Dover. Aan het einde van de middag kwamen ze aan bij het hotel waarna iedereen vrij was om de stad te bezoeken.

Op zaterdag werd optreden in het nieuwe winkelcentrum Westgate waar de onthulling plaatsvond van “Leiden Square”. Na een optreden van de Cutting Edge Big Band uit Oxford was er de officiële opening met o.a. Leidens Burgemeester H. Lenferink. K&G 3 zou hierna tweemaal een concert verzorgen samen met zangeres Marnie Baumer die de afgelopen jaren diverse optredens met het orkest heeft gedaan. Tussen de optredens door was er ook nog een show van de Messy Jam Dance Company uit Oxford,

De leden van K&G 3 hebben zich prima vermaakt en muzikaal hun visitekaartje afgegeven. Dit optreden werd mede mogelijk gemaakt door Hans Ladan, Eric Filemon en de gemeente Leiden.