Op zaterdag 3 juli a.s. wordt er van 10.00 tot 14.00 uur een vriendjesdag georganiseerd in het clubgebouw van K&G. Kom eens kijken bij de leukste en beste muziekvereniging van Nederland en misschien schuilt er wel een muzikant in jou!

Flyer Jong K&G

Persbericht:

Vriendjesdag bij K&G

Leiden – Zaterdag 3 juli a.s. organiseert Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen een Vriendjesdag. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens een kijkje te nemen achter de schermen bij deze muziekvereniging van wereldformaat.

‘Al eerder wilden we een Open Huis’ organiseren, maar de beperkingen rondom corona gooide roet in het eten’. Aan het woord is bestuurslid Jan Mosselman. Hij vervolgt: ‘Muziek maken is natuurlijk hartstikke leuk zeker bij een vereniging als K&G, want naast de repetities en optredens in binnen- en buitenland organiseren wij ook iedere maand sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. Zo gaan we volgende week zondag met alle Superkids, Leerlingen en Jong K&G-ers een dagje naar pretpark Drievliet in den Haag’.

Op dit ogenblik is K&G met name op zoek naar jeugdleden. Mosselman vervolgt: ‘Dit jaar maakt een flink aantal Jong K&G’ers de overstap naar de Show- and Marchingband. Daardoor kunnen we bij Jong K&G versterking gebruiken zeker bij de piccolo’s en dwarsfluiten, maar ook voor instrumenten als trompet, trombone en bariton zijn er mogelijkheden. De opleiding wordt in eigen huis verzorgd en er wordt gratis een instrument in bruikleen gegeven. ’

Op 3 juli staan de deuren van het verenigingsgebouw aan de J.C. de Rijpstraat 29 wijd open van 10:00 tot 14:00 uur en vinden er allerlei activiteiten plaats: van een proefles tot exercitielessen. Maar ook de repetitie van Jong K&G (van 11:30 tot 13:30 uur) is publiek toegankelijk. En speel je een instrument: neem dat dan mee en sluit aan bij de repetitie van Jong K&G. Lid worden bij K&G kan al vanaf 6 jaar.