De eerste editie van de Leidse Kindermuziekweek was dit jaar een feit. Er is door de organisatie en K&G groot uitgepakt. De opening in de Stadsgehoorzaal was een feest. De 650 aanwezige kinderen konden genieten van muziek in verschillende vormen, een workshop van Trijntje Oosterhuis en het ‘Universityorkest’ van K&G. Bekende nummers als ‘Believer’ en ‘LaLaLa Leiden’ die het orkest speelde werden hard meegezongen door de aanwezige kinderen.

Na de opening zijn er de rest van de week verschillende activiteiten op het clubgebouw geweest waar kinderen het muziek maken konden ontdekken. In totaal hebben we 25 kinderen mogen ontvangen die allemaal enthousiast het clubgebouw weer uitgingen. Wat stond er op het programma? Verschillende workshops, exercitielessen, Superkidslessen een concert van de junioren en Jong K&G en pannenkoeken eten!

 

We hebben kinderen enthousiast weten te maken voor muziek, wat al winst op zich is, en hebben er ook nog nieuwe leden aan overgehouden. Wat ons betreft een mooi initiatief en een week die jaarlijks terug gaat komen. Immers: muziek verbindt!

Deze week herbeleven? bekijk de socaile media van de K&G University!