Diego draagt het stokje over aan Sem
Sem Visser, de nieuwe tamboermaître van Jong K&G

Volgens Wikipedia is een tamboer-maître, of tamboer-majoor, de persoon die voor de fanfare of harmonie uitloopt, vaak nog voor de drumband. Met een grote stok met een bol aan het eind, geeft hij door middel van tekens aan wat er dient te gebeuren. Dit kan betrekking hebben op de muziek of op de marsorde (exercitie). Omdat hij voorop loopt, is de tamboer-maître doorgaans het aangezicht van het muziekkorps. Onlangs heeft Diégo Verhaar zijn tamboer-maîtrestok (in vakjargon ‘mace’) na een periode van ruim drie jaar overgedragen aan zijn opvolger Sem Visser.

Als peuter liep Sem al trommelend rond op de camping en in het bos liep hij marcherend als een heuse tamboer-maître met een stok. Niet veel later werd hij groot fan van K&G en zeker van de toenmalige tamboer-maitre van de Show- en Marchingband. Sem startte bij de Superkids, ging piccolo spelen en doorliep met succes de gehele K&G opleiding. Als tamboer-maître van Jong K&G is recent zijn grootste droom ook nog eens werkelijkheid geworden.

Jong K&G bedankt Diégo Verhaar voor zijn inzet en de professionele wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan deze functie. We wensen Sem heel veel plezier en succes!