Na vele jaren trouwe dienst is er een einde gekomen aan de levensduur van de trommels van de Show- and Marchingband. Bij de besluitvorming over de aanschaf van nieuwe trommels is uitvoerig stilgestaan bij de uitvoering en kleurstelling. Het totale besluitvormingsproces duurde alles bij elkaar meer dan een jaar.

Samen met Jan ter Heide, directeur van Vancore Percussion Instruments uit Joure, vond de ontwikkeling van een nieuwe trommel plaats waarin de allernieuwste technieken zijn toegepast. Nadat een proefmodel conform de wensen van K&G was ontvangen werd de definitieve keuze gemaakt: een witte ketel met zowel boven als onder zwarte randen, en voorzien van zilver- en goudkleurige accessoires.

Zaterdag 29 mei jl. zijn de nieuwe trommels overgedragen aan K&G. De tamboersectie van de Show- and Marchingband was uitgenodigd voor de overhandiging van de nieuwe trommels. Hierbij werd uitgebreid stilgestaan bij de unieke eigenschappen van de nieuwe instrumenten waarmee K&G de komende jaren weer goed voor de dag kan komen. Alhoewel de nieuwe trommels nog verder afgesteld moesten worden, werden zij na de overhandiging direct in gebruik genomen.

Naast de trommels, bleek dat ook de grote trom (‘basedrum’) aan vervanging toe was. Deze vertoonde inmiddels de nodige slijtageplekken. Ook de nieuwe aanwinst bevat weer geavanceerde technieken en, niet onbelangrijk, is een stuk lichter dan de oude.

Met de aanschaf van de nieuwe instrumenten was een forse investering gemoeid. Deze werd door een groot deel gedekt door toezeggingen van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 1818.