Van de bestuurstafel    

Ondanks het gegeven dat alle verenigingsactiviteiten op een laag pitje staan, heeft het bestuur vooruitgekeken naar de periode waarop de coronamaatregelen worden versoepeld. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste zaken:

Opknappen leshokjes
Al eerder is aangekondigd dat de leshokjes toe zijn aan een grote opknapbeurt. Wij zijn op zoek naar leden en andere vrijwilligers die willen meehelpen aan het opknappen daarvan. Dat kan vanaf 1 juni, zowel overdag als ‘s avonds. Heb je tijd en zin? Stuur dan even een berichtje naar het bestuurslid materiaal Rienk Chaudron: majachaudron@gmail.com

Goed nieuws
Op 6 mei heeft K&G € 4.000,- van de overheid ontvangen in het kader van een speciale regeling voor de Culturele Sector.

Ideeën voor nieuwe verenigingsactiviteiten nu en straks
Het bestuur is op zoek naar nieuwe verenigingsactiviteiten’. Heb je een idee, stuur dan een berichtje naar secretaris Peter Kessels: secretaris@keng-leiden.nl

K&G-Kampradio
Het team van K&G-Kampradio heeft aangegeven voorlopig tot en met 29 mei door te gaan met de uitzendingen op de vrijdagavond. Veel succes mannen!

Opstarten lessen
De 1:1 lessen aan de leerlingen in het clubgebouw gaan volgende week weer van start. Er worden ook 1:1 lessen opgestart voor leden van Jong K&G. Voorlopig mogen er niet meer dan 3 personen in het gebouw aanwezig zijn, dus leerling, docent en iemand voor de reiniging. Christiaan Bastiaan heeft een lesrooster gemaakt voor de leerlingen en docenten. Voorlopig duurt deze situatie tot eind mei. Voor exercities en repetities wachten we de berichten en richtlijnen af van de KNMO.

Ronald Horsman bij Molen de Valk
Koen Leckie met zijn behaalde diploma

Dodenherdenking

Op maandag 4 mei jl. vond de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij monument ‘De Naald’ in de wijk de Kooi in Leiden. Na een korte inleiding door Gerda van den Berg, directeur van woningbouwvereniging De Sleutels, noemde zij de namen van de wijkbewoners die tijdens een razzia in de tweede wereldoorlog in deze wijk waren opgepakt en afgevoerd. Vervolgens speelde Daniel Sonneveld-Thomas van Jong K&G de taptoe. Dat was een bijzonder moment omdat vanwege het coronavirus dit jaar geen toeschouwers aanwezig mochten zijn. Misschien dat het taptoesignaal daardoor dit jaar nog meer impact had dan andere jaren. Met een groot compliment aan trompettist Daniel!

Naast de herdenking in de wijk de Kooi was er ook de jaarlijkse Dodenherdenking bij Molen de Valk in Leiden. Al vele jaren speelt K&G 3 bij deze herdenking koraalmuziek tijdens de kranslegging en het defilé. Vanwege de coronacrisis kwam deze muzikale ondersteuning dit jaar te vervallen. Gelukkig hoefde men het niet helemaal zonder muziek te stellen want het signaal ‘Taptoe’ werd gespeeld door Ronald Horsman (trompettist bij K&G 3).

Online examens en repetities gaan gewoon door

In de nieuwsbrief van vorige week schreven wij al dat Koen Leckie, tamboer leerling van Ricardo le Febre, zaterdag 2 mei jl. opging voor zijn D-examen. In de loop van de dag was het zover en kon tamboerinstructeur Martijn Vogelaar via beeldbellen het examen afnemen. Met mooie cijfers is Koen geslaagd en gaat hij starten bij Jong K&G. Van harte gefeliciteerd Koen!. We wensen je veel succes en plezier bij de Nederlands Jeugdkampioen 2019 op de marswedstrijden!

Websessies bij Jong K&G

Coronacrisis of niet, Jong K&G repeteert gewoon door, maar dan wel op een eigentijdse manier via een websessie. Woensdag 29 april was het zover. Voorafgaand aan de repetitie ontvingen alle Jong K&G-ers een instructievideo van het Instructieteam met daarin tips over de opmars voor de nieuwe show. Uiteraard ontvingen zij ook de nieuw bladmuziek en een demo van de opmars.

Tijdens de sessie was er ook even gelegenheid voor de persoonlijke kant van iedere Jong K&G-er en kon hij even vertellen hoe het met hem ging. Uiteraard was er ook nog een rondje met algemene vragen over de situatie. Tenslotte werd het doel van de online sessie nog eens uiteengezet. Door middel van het instuderen van de opmars wil het IT zowel het muzikale niveau als de motivatie op peil houden, met als middel instructievideo’s, online instructiesessies op de woensdagavond en uiteindelijk het maken van een video- en geluidsopname van de opmars, zodat aan iedereen kan worden getoond wat er is bereikt.