In memoriam

Op zaterdag 30 mei jl. is Henk v.d. Broek op de leeftijd van 71 jaar overleden. Henk lag sinds enkele dagen in het ziekenhuis waar hij meerdere hartoperaties heeft ondergaan. Ondanks dat de artsen redelijk positief waren over zijn herstel heeft Henk het niet gered.

De meeste K&G-ers kennen Henk als de man van Ank de Boer (moeder van Dirk-Jan de Boer) en als de vader van Stefan v.d. Broek die tamboer is geweest bij Jong K&G en de SMB. Hij was ook de oom van Edwin Kluts, tamboer en slagwerker bij Jong K&G, later bij de SMB en nu niet spelend lid. We kennen Henk als een man die altijd amicaal en enthousiast was en die K&G een warm hart toedroeg. Henk heeft in het verleden veel hand- en spandiensten verleend en was regelmatig aanwezig bij optredens en deelnames aan het WMC. Bestuur en leden wensen zijn vrouw, kinderen, klein kinderen en overige familie sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 

Herstart repetities? 

Menige K&G-er staat weer te popelen om naar de repetities te komen, want muziek maken is ons lust en ons leven. Met een buitenrepetitie in klein groepsverband is er vorige week een voorzichtige start gemaakt door de SMB. De afgelopen week is het bestuur twee keer bij elkaar geweest om zich voor te bereiden op het moment dat binnenrepetities daadwerkelijk weer zijn toegestaan. Het wachten is nu (donderdag 4 juni) nog op het nieuwe protocol van de KNMO voor wat betreft de blazers. Voor bijeenkomsten in ons verenigingsgebouw geldt de bepaling van maximaal 30 personen en 1,5 meter onderlinge afstand. Voor de duidelijkheid: dit geldt voor het gehele pand. Voor repetities met blazers geldt een onderlinge afstand van 2 meter.

Alle leden ontvangen binnenkort vanuit het bestuur meer informatie over de datum van herstart van de repetities terwijl zij via de orkestbestuurders worden geïnformeerd over de details voor hun orkest. Gevolg van de geldende maatregelen kan namelijk zijn dat repetitiedagen en/of tijden kunnen veranderen. Er wordt inmiddels gewerkt aan een protocol t.a.v. de binnenrepetities met de ‘do’s’ en ‘don’ts’. Door de orkestbestuurders wordt verder nagedacht over inrichting van de Nico de Jeu zaal waar d.m.v. kruizen, stippen of kleuren wordt aangegeven op welke plaatsen een stoel mag staan. We zitten er allemaal niet op te wachten, maar nood breekt wetten. We hopen je op korte termijn te informeren wanneer we weer los gaan.

 

 

 

Ludieke presentatie van de nieuwste marsen CD

Donderdag 4 juni jl. werd de CD ‘Marches Through The Years 3#’ gereleased! Omdat we live nog steeds geen grote bijeenkomsten mogen organiseren, werd de CD uitgereikt aan een goede vriend van de vereniging die veel heeft betekend voor K&G. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link:
https://youtu.be/D1FowkpTYj0

Heb je de CD nog niet besteld? Dat kan via de K&G-webshop. Als PostNL een beetje meewerkt heb je voor het weekend je nieuwe CD in huis! Klik op de onderstaande link voor de webshop:
https://www.keng-leiden.nl/shop/cd/cd-marches-through-the-years-3/

Voor de liefhebbers is er ook nog een ‘combideal’. Dit pakket bestaat uit:

  • Marches Through The Years #3
  • de nieuwe CD Rock Solid inclusief bonustrack
  • Marches Through The Years #2

Voor dit unieke CD-pakket betaal je slechts € 30,- en je pakt daarmee een voordeel van € 5,-!

Bestellen kan via de volgende link:
https://www.keng-leiden.nl/shop/cd/kg-cd-pakket-2/

 

Nieuwe items in de K&G-webshop

Op initiatief van Thomas Chaudron en Christiaan Bastiaan is er sinds vorige week een nieuw item toegevoegd aan de K&G-webshop: de enige echte K&G hoodie. Verkrijgbaar in 5 kleuren en 8 maten. Er is er dus altijd wel 1 die jou past en een ‘must have’ voor iedere K&G-er! Uiteraard zijn deze fantastische hoodies ook verkrijgbaar in 5 kindermaten en uiteraard dezelfde kleuren.

Beide modellen zijn verkrijgbaar voor een schappelijke prijs: de kindermaten kosten € 28,- per stuk en de maten voor de volwassenen € 32,- per stuk. Een fantastisch collectors item waarmee je K&G ook nog steunt. Inmiddels zijn de eerste 20 stuks al verkocht. Wie volgt?

Bestellen kan via de webshop van K&G:
https://www.keng-leiden.nl/shop/categorie/overig/

 

Een up-date uit de K&G-webshop

Webshopbeheerder Christiaan Bastiaan meldt ons dat er vanuit de de K&G-webshop veel belangstelling is voor de nieuwe CD’s van de SMB. De opbrengsten over de maanden april en mei bedroegen bijna € 6.000,-. Een fantastisch bedrag waar we met elkaar best trots op mogen zijn.