Is opknappen besmettelijk?

 

Vorige week meldden wij dat was gestart met het schilderen van de saaie grijze muren van de gangen. Dat is alles bij elkaar een flinke klus, want 1 laag latex bleek onvoldoende en dus was een 2e laag noodzakelijk. Gelukkig waren Koos Maaskant (bestuurslid materiaal) en Fred Rolfes (vrijwilliger en barmedewerker) bereid om de helpende hand te bieden zodat alles er spierwit weer bijstaat, inclusief de zwart geschilderde plinten. Pas nu blijkt hoe vuil de plafondplaten zijn. Wordt dat het volgende project?

 

Leshokjes zijn weer ‘fris en fruitig’

 

Maandag 15 juni jl. is de laatste hand gelegd aan het opknappen van de leshokjes. Nadat de plafondplaten waren vervangen door akoestische exemplaren en de wanden een nieuwe laag muurverf hadden gekregen, was het de beurt aan Gé Groeneweg (lid K&G 3) die met bekwame hand de vloerbedekking heeft gelegd. Met bescheiden middelen zijn de leshokjes opgeknapt. Daar mogen we met elkaar best trots op zijn. Dank aan allen die hieraan hun steentje hebben bijgedragen!

 

Opgeknapt leshok
Erelid Cees de la Rie
Cees de la Rie in 1971 op ventiel-trombone
Cees tijdens de collecte op 3 oktober 2008

Hoe is het nu met Cees de la Rie

 

Hij is lid vanaf 1 november 1950 en geboren op 9 juni 1938. Op 12-jarige leeftijd wordt Cees de la Rie lid van K&G via de VGLO (Voortgezet Lager Onderwijs). Hoofd van de school was de heer Jo van Leeuwen, die in die tijd ook voorzitter was van K&G. Tot aan zijn dienstplicht speelde Cees op een ijzeren pijperfluit (‘een gaspijpie’) en had intussen ook les op de altsaxofoon bij Jan Nederlof op de Korevaarstaat. Na zijn diensttijd keerde hij bij K&G terug en ging spelen op de G-hoorn (alleen natuurtonen) In de tijd van instructeur H.M. Schwedler (‘ome Bertus’) stapte hij over op de es-des hoorn, met 1 ventiel en vervolgens op de bas trompet. Zijn muzikale loopbaan vervolgde hij later op bariton in de sectie met Hans Dubbelaar waaraan hij goede herinneringen bewaart. Toen er chromatische instrumenten werden geïntroduceerd (de periode van Nico de Jeu, Herman Freysen en Rinus Vuijk) werd Cees gevraagd om over te stappen op ventieltrombone.

Cees vervolgt: ‘In die tijd had ik een groot probleem want ik was slecht in het lezen van muziek’ of zoals hij het verwoord: ‘geen noot zo groot als de Marekerk’. Hij bedacht een eigen gemaakte dieventaal door boven de noten de nummers te schrijven van de ventielen die hij moest indrukken.

Samen met o.a. Bram Truijers, Ben Horsman, Ton v.d. Plas, Willem Vogelenzang, Harry v.d. Akker, John van Kooperen en Ton Rijnsburger was hij één van de mannen van het eerste uur van Blaaskapel de Gespleten Klomp waar hij tenorsaxofoon speelde. Later is hij overgestapt op de bariton omdat in het geheel mooier kleurde.

Cees maakte tot 1983 deel uit van de Senioren van K&G, waarna hij de overstap maakte naar de pas opgerichte Stageband waarvan hij 10 jaar lid was. Na het opheffen hiervan werd hij lid van K&G 3 op alt- en tenorsax. Vanwege gezondheidsklachten moest Cees noodgedwongen stoppen.

Naast actief muzikant is Cees nooit beroerd geweest om klusjes voor zijn cluppie op te knappen. Zo had hij de zorg voor het archief, deed de schoonmaak van het clubgebouw, zat in de dinsdagmorgen onderhoudsploeg en was jaren lang verantwoordelijk voor het afstorten van de baropbrengsten bij de bank. Ook is hij nog twee jaar hulpkok geweest (‘onder Bram Truijers’) in het K&G-kamp.

Cees heeft grote waardering voor de huidige generatie muzikanten van K&G. ‘Je draait een CD af, en het lijkt wel of je een beroepsorkest hoort. Vroeger was er veel meer tijd nodig om een goed resultaat te behalen. Tegenwoordig staat de muziek op de lessenaar en na een paar keer is het het aanhoren zeker waard. Ik heb daar grote bewondering voor’ besluit hij ons gesprek.

Dank voor je verhaal Cees. We hopen dat je nog heel lang mag genieten van de muziek van K&G!

Rrrrrrrr….boem! Boem!

 

René Truijers en Sander de Zee (beide muzikant bij K&G 3) melden ons het volgende: De 1e LP van K&G uit 1966 met de titel “Rrrrrrrr….boem! Boem!” is er eindelijk doorheen en is vanaf nu te beluisteren op o.a. iTunes, Apple Music, Spotify, Pandora, YouTube, Amazon enz. Ook de single “Steeds voorwaarts met K&G” uit 1966, live opgenomen tijdens een donateursconcert, is inmiddels goedgekeurd evenals de CD’s “Another day in Paradise!”, “Leids Lef”, “Marches Through The Years 2”, “Strike Up The Band” en “The Challenge”.

De overige LP’s en CD’s wordt nog aan gewerkt.

 

De 1e LP van K&G uit 1968
K&G Kamp radio logo
De Joop Peterszaal zoals deze er de afgelopen weken uit zag
De zaal is weer helemaal klaar voor repetities

The End Of The Show

Ingezonden schrijven van Martin van Goozen, één van de DJ’s van kamp radio: Vrijdag 26 juni hebben we onze laatste uitzending gemaakt van K&G Kamp radio. Ons doel was in de vervelende en stille Coronatijd een vrolijk en gezellig radioprogramma te maken voor de afleiding. Nu de maatregelen vanuit de overheid weer aan het versoepelen zijn, starten de verenigingsactiviteiten weer op. En dat is maar goed ook!

Afgelopen 12 weken hebben we van de Joop Peterszaal gebruik mogen maken, inclusief de plexiglas platen, voor ons wekelijkse radioprogramma K&G Kampradio. Live luisterde elke vrijdag avond tussen de 35 en de 65 personen naar ons programma. Daarnaast hebben we meer dan 800 streams geteld via Spotify, Deezer en Apple Podcast. Via onze eigen website werd gemiddeld in het weekend ook nog zo’n 30 keer terug geluisterd. Dat zijn luistercijfers waar we vooraf voor getekend hadden.

De afgelopen periode was voor onszelf een hele toffe creatieve afleiding van de ellende die het coronavirus bracht. We hebben er op onze manier het beste van gemaakt voor onze mooie vereniging. We hopen dat we de luisteraars met ons programma een stukje K&G gezelligheid hebben gebracht en een “beeld” hebben geschetst hoe het er bij andere verenigingen aan toe gaat. Wij hebben het in ieder geval met veel plezier gedaan en we gaan hier in de toekomst zeker een vervolg aan geven.

Voor nu is de K&G kamp radio studio weer afgebroken en kan de ruimte weer gebruikt worden voor repetities. Tijd dus om weer samen muziek te gaan maken in ons clubgebouw.

Tot horens! Uw 4 favoriete kamp radio DJ’s (Martin, Koen, Michael en Sebastiaan). 

Vergunning is binnen!

YES! Deze week ontving het bestuur de definitieve vergunning/ontheffing om het veld van (voorheen) Leidse Boys voorlopig dit jaar te gebruiken als locatie voor de exercities voor de S&MB en Jong K&G. Daarmee komt gelukkig een einde aan de omzwervingen op talloze locaties zowel binnen als buiten Leiden.

Uiteraard is de vergunning aan voorwaarden gebonden, maar gebleken is dat wij met het musiceren binnen de gestelde normen blijven.

Verantwoordelijk voor dit fantastische resultaat is Sander de Zee (K&G 3) die namens het bestuur de gesprekken en onderhandelingen met de gemeente Leiden heeft gevoerd. Chapeau Sander. Dank voor je inzet.