Jong K&G

De jeugd heeft de toekomst

Jong K&G is opgericht op 1 april 1954 en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een toonaangevend orkest in binnen- en buitenland. De jongens, variërend van 9 tot 16 jaar, treden op tijdens taptoes en optochten én draaien hun hand ook niet om voor een concert. Jong K&G staat bekend om zijn karakteristieke K&G-geluid, exercitie en hun muzikaal hoog niveau. De instructie is in handen van Dennis Hazenoot, Rik Boelee, en Michel Lugtigheid. De tambour-maître van Jong K&G is Diego Verhaar.

Jong K&G is vier keer naar de Engelse stad Oxford geweest waarbij zij verschillende optredens in het kader van de stedenband Leiden-Oxford hebben verzorgd. In de loop der jaren zijn er diverse singles en mini-CD’s uitgebracht en worden de marsen én shows van Jong K&G regelmatig vernieuwd om zo de jonge muzikanten steeds weer uit te dagen tot een hoog niveau.

Successen op concoursen

Jong K&G heeft de afgelopen jaren viermaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours. In 2001 behaalde dit jeugdorkest de hoogste internationale onderscheiding bij de mars-wedstrijden in de Star Division en lieten daarmee menig seniorenorkest achter zich (zie voor meer informatie de pagina “Wereld Muziek Concours“). Op meerdere nationale concoursen heeft Jong K&G diverse prijzen in de wacht gesleept (zie voor meer informatie de pagina “Concoursen“).

Repetities

Jong K&G repeteert op elke woensdagavond van 18.45 tot 20.15 uur en op zaterdag van 11.30 tot 14.15 uur. Deze repetities vinden plaats in het clubgebouw van K&G of op één van de buitenlocaties waar K&G gebruikt van maakt.

Diego Verhaar

Diego Verhaar

Tamboermaître Jong K&G

Aankomende optredens

 09/03/2019 – Concert ivm 90 jaar bestaan K&G – Leiderdorp

 27/04/2019 – Optreden in Beek (Jong K&G, S&MB en K&G 3) – Beek

 24/05/2019 – Optreden in Gouda (Jong K&G) – 

 01/09/2019 – Optreden in Dendermonde (België) (S&MB en Jong K&G) – 

 14/09/2019 – Optreden in Klimmen (S&MB en Jong K&G) – 

 05/05/2020 – Optreden in Deventer (Jong K&G en S&MB) – 

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

Jong K&G heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meerVraag informatie aan over Jong K&G