Jong K&G

De jeugd heeft de toekomst

Jong K&G is opgericht op 1 april 1954 en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een toonaangevend jeugdorkest in binnen- en buitenland. De jongens, variërend van 9 tot 16 jaar, treden op tijdens taptoes en optochten én draaien hun hand ook niet om voor een concert. Jong K&G staat bekend om zijn karakteristieke K&G-geluid, exercitie en hun muzikaal hoog niveau. De instructie is in handen van Dennis Hazenoot, Rik Boelee, en Michel Lugtigheid. De tambour-maître van Jong K&G is Diego Verhaar.

Jong K&G is vier keer naar de Engelse stad Oxford geweest waarbij zij verschillende optredens in het kader van de stedenband Leiden-Oxford hebben verzorgd. In de loop der jaren zijn er diverse singles en mini-CD’s uitgebracht en worden de marsen én shows van Jong K&G regelmatig vernieuwd om zo de jonge muzikanten steeds weer uit te dagen tot een hoog niveau.

Successen op concoursen

Jong K&G heeft de afgelopen jaren viermaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours. In 2001 behaalde dit jeugdorkest de hoogste internationale onderscheiding bij de mars-wedstrijden in de Star Division en lieten daarmee menig seniorenorkest achter zich (zie voor meer informatie de pagina “Wereld Muziek Concours“). Op meerdere nationale concoursen heeft Jong K&G diverse prijzen in de wacht gesleept (zie voor meer informatie de pagina “Concoursen“).

Repetities

Jong K&G repeteert op elke woensdagavond van 18.45 tot 20.15 uur en op zaterdag van 11.30 tot 14.15 uur. Deze repetities vinden plaats in het clubgebouw van K&G of op één van de buitenlocaties waar K&G gebruikt van maakt.

Sem Visser

Sem Visser

Tamboer-maître Jong K&G

Nieuwe datum concert in de Stadsgehoorzaal

Zoals eerder gecommuniceerd is besloten om het Voorjaarsconcert 2020 af te gelasten. In overleg en samenwerking met de Stadsgehoorzaal is een nieuwe datum vastgesteld. Deze datum wordt zaterdag 21 november 2020. Een ieder die via de ticketshop van de...

Optredens gecanceld i.v.m. coronavirus

Diverse optredens gaan niet door of worden verschoven i.v.m. het Coronavirus. In dit bericht houden we u op de hoogte over de wijzigingen in onze agenda. Krefeld (D) 21 maart ging niet door Concert 18 april werd verschoven naar 21 november a.s. Seizoensopening op 18...

Aankomende optredens

 12/09/2020 – Optreden in Leiden (Jong K&G) – 

 02/10/2020 – Optreden in Leiden (S&MB en Jong K&G) – Leiden

 21/11/2020 – Najaarsconcert – Leiden

2016 - Jong K&G tijdens streefparade in Delft

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

Jong K&G heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meer
Vraag informatie aan over Jong K&G