Jong K&G

De jeugd heeft de toekomst

Jong K&G is opgericht op 1 april 1954 en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een toonaangevend orkest in binnen- en buitenland. De jongens, variërend van 9 tot 16 jaar, treden op tijdens taptoes en optochten én draaien hun hand ook niet om voor een concert. Jong K&G staat bekend om zijn karakteristieke K&G-geluid, exercitie en hun muzikaal hoog niveau. De instructie is in handen van Dennis Hazenoot, Rik Boelee, en Michel Lugtigheid. De tambour-maître van Jong K&G is Diego Verhaar.

Jong K&G is vier keer naar de Engelse stad Oxford geweest waarbij zij verschillende optredens in het kader van de stedenband Leiden-Oxford hebben verzorgd. In de loop der jaren zijn er diverse singles en mini-CD’s uitgebracht en worden de marsen én shows van Jong K&G regelmatig vernieuwd om zo de jonge muzikanten steeds weer uit te dagen tot een hoog niveau.

Successen op concoursen

Jong K&G heeft de afgelopen jaren viermaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours. In 2001 behaalde dit jeugdorkest de hoogste internationale onderscheiding bij de mars-wedstrijden in de Star Division en lieten daarmee menig seniorenorkest achter zich (zie voor meer informatie de pagina “Wereld Muziek Concours“). Op meerdere nationale concoursen heeft Jong K&G diverse prijzen in de wacht gesleept. Zo is Jong K&G regerend Nederlands Kampioen Mars en vice kampioen op de Show (zie voor meer informatie de pagina “Concoursen“).

Repetities

Jong K&G repeteert op elke woensdagavond van 18.45 tot 20.15 uur en op zaterdag van 11.30 tot 14.15 uur. Deze repetities vinden plaats in het clubgebouw van K&G of op één van de buitenlocaties waar K&G gebruikt van maakt.

Diego Verhaar

Diego Verhaar

Tamboermaître Jong K&G

Eerste optreden Jong K&G

Op 2e Paasdag is Jong K&G naar de Belgische plaats Herve geweest om hun medewerking te verlenen aan de laatste carnavalsoptocht van het carnavalsseizoen in België. Voor zeven jongens was het hun eerste optreden met Jong K&G waaronder de nieuwe tamboer-maître...
Lees meer

Nieuw bestuurslid Jong K&G

Tijdens de ledenvergadering van 12 april jl. is Maikel Meeuwissen verkozen tot bestuurslid voor Jong K&G. Hij volgt Arjen Boers op die enige tijd een dubbelfunctie had binnen het bestuur daar hij ook bestuurslid opleidingen is. Maikel Meeuwissen is getrouwd en is...
Lees meer

Aankomende optredens

 01/07/2017 – Optreden in Leiden – Leiden

 09/07/2017 – Try-out WMC – Leiden

 26/08/2017 – Optreden in Oegstgeest – Oegstgeest

 01/09/2017 – Optreden in Gouda – Gouda

 02/09/2017 – Optreden in Rijnsburg – 

 30/09/2017 – Optreden in Rotterdam – Rotterdam

 02/10/2017 – Optreden in Leiden – Leiden

 16/12/2017 – Oliebollen-repetitie – Leiden

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

Jong K&G heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meer Vraag informatie aan over Jong K&G