K&G 3

Het podiumorkest van K&G met vele jaren muzikale ervaring

Sinds 1 augustus 1994 is het podiumorkest K&G 3 een vaste waarde binnen de vereniging. K&G 3 werd opgericht als vervolg op de in oktober 1983 opgerichte en op 6 juni 1993 opgeheven “Stageband”. Een andere bezetting en muziekkeuze maken van K&G 3 een volwaardige loot van de vereniging die meerdere malen per jaar concert-optredens verzorgt.

De 42 leden van K&G 3 repeteren iedere maandagavond o.l.v. hun instructeur/dirigent René Leckie. De muziek bestaat uit musical-, film-, pop-, latin- en dansmuziek maar ballades en klassieke muziek worden ook gespeeld. De bezetting bestaat uit trompetten, trombones, baritons, bassen, saxen, dwarsfluiten, een basgitaar en slagwerk. De leiding van het orkest is in handen van Tjeerd Haasbroek (bestuurslid en 50 jaar lid) en René Truijers (48 jaar lid).

Het orkest bestaat grotendeels uit leden die vele jaren hun sporen hebben verdiend bij Jong K&G en de S&MB K&G, sommige al meer dan 50 en 60 jaar. Daarnaast bestaat het orkest uit leden die bij andere orkesten hun sporen hebben verdiend. Samen vele jaren muzikale ervaring en dat is te merken aan het steeds maar weer stijgende niveau van dit orkest.

Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het optreden tijdens het Minikoraal in Leiden. Voorafgaand aan de 3 Oktoberfeesten zingen 3500 schoolkinderen o.l.v. “Burgemeester vd Werff” liederen die te maken hebben met Leidens Ontzet. K&G 3 verzorgd hierbij al jarenlang de muzikale begeleiding. In 2016 werd een nieuwe CD opgenomen met alle bekende liedjes van dit evenement waarbij Eric Filemon, Anneleen, Anne-Fleur, Lizette en Jochem Meyer de zang voor hun rekening hebben genomen.

Verder heeft K&G 3 in de afgelopen 22 jaar o.a. opgetreden voor Koningin Beatrix tijdens haar bezoek aan Leiden op 29 april 2000, in het Duitse Kiel tijdens de “Polizei Musikschau” in 1997, na afloop van concerten van Pasveer Leeuwarden en de Rijnmondband Schiedam, de jaarlijks terugkerende Opus 5 optredens, tijdens de 2 en 3 oktoberfeesten te Leiden en bij het afscheid van burgemeester Cees Goekoop van Leiden in 1998.

Hoogtepunt was ook het optreden met de Leidse cabaretier Jochem Myjer in het AFAS Circus Theater in 2014. K&G 3 begeleide Jochem hier muzikaal bij zijn hit “La La La Leiden”. Ook leveren zij regelmatig een muzikale bijdrage in Leiden bij de dodenherdenking, de herdenking bij het Indiëmonument en bij de uitreiking van haring en wittebrood op 3 oktober en begeleide ze meerdere zangers en zangeressen zoals Theo van Es (leadzanger van popgroep “The Shoes”), Marnie Baumer, Barbara Straathof, Wesley Klein, Lily Kok en Lodewijk van Gorp.

Slagwerker gezocht

Bij K&G 3 zoeken we al enige tijd naar een drummer/percussionist die samen met onze huidige drummer het slagwerk voor zijn rekening wil nemen. Je moet in ieder geval in diverse stijlen het slagwerk beheersen en muziek kunnen lezen. We repeteren iedere maandagavond van 20.15 tot 22.30 uur.

Heb je interesse? Neem dan contact op via email leiding.keng3@gmail.com of bel met René Truijers op 06-18466492.

Leidse hofjesconcerten

Voor de 10de keer worden van zaterdag 19 mei t/m maandag 21 mei a.s. de Leidse Hofjesconcerten georganiseerd. In diverse hofjes worden concerten gegeven door solisten en kleine ensembles. Voor de liefhebbers van hofjes en klassieke muziek een mooie gelegenheid om dit...
Lees meer

Geslaagde seizoensopening

Zaterdag 21 april jl. werd er door K&G weer een seizoens-opening georganiseerd, ditmaal op het plein bij Koetshuis de Burcht. Het was stralend weer en het publiek was massaal toegestroomd om de drie orkesten van K&G aan het werk te zien. Na een korte...
Lees meer

Alle orkesten K&G bij 3 Oktoberviering 2018

PERSBERICHT 26 april 2018 Alle orkesten K&G bij 3 Oktoberviering 2018  Alle orkesten van K&G doen bij de komende viering van het Leidens Ontzet weer mee. Ook de Show- and Marchingband is van de partij. Dat laten de besturen van K&G en de 3 October...
Lees meer

K&G 3 de komende weken

De komende weken staan er voor K&G 3 weer enkele leuke en bijzondere optredens in de agenda. Op zaterdag 21 april a.s. is er de seizoensopening waar u al het één en ander over hebt kunnen lezen op deze website. Op dinsdagavond 24 april doet K&G 3 mee aan "De...
Lees meer

Aankomende optredens / Evenementen

 01/10/2018 – Optreden in Leiden (K&G 3) – Leiden

 06/10/2018 – Optreden in Oostende (België) (K&G 3) – Oostende

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

K&G 3 heeft ervaring met concert-optredens en het begeleiden van zangers en zangeressenVraag informatie aan over K&G 3