K&G 3

Het podiumorkest van K&G met vele jaren muzikale ervaring

Sinds 1 augustus 1994 is het podiumorkest K&G 3 een vaste waarde binnen de vereniging. K&G 3 werd opgericht als vervolg op de in oktober 1983 opgerichte en op 6 juni 1993 opgeheven “Stageband”. Een andere bezetting en muziekkeuze maken van K&G 3 een volwaardige loot van de vereniging die meerdere malen per jaar concert-optredens verzorgt.

De 40 leden van K&G 3 repeteren iedere maandagavond o.l.v. hun instructeur/dirigent René Leckie. De muziek bestaat uit musical-, film-, pop-, latin- en dansmuziek maar ballades en klassieke muziek worden ook gespeeld. De bezetting bestaat uit trompetten, trombones, baritons, bassen, saxen, dwarsfluiten, een basgitaar en slagwerk. De leiding van het orkest is in handen van Tjeerd Haasbroek (bestuurslid) en René Truijers, beide al meer dan 40 jaar lid van K&G.

Het orkest bestaat grotendeels uit leden die vele jaren hun sporen hebben verdiend bij Jong K&G en de S&MB K&G, sommige al meer dan 30 of 40 jaar. Daarnaast bestaat het orkest uit leden die bij andere orkesten hun sporen hebben verdiend. Samen vele jaren muzikale ervaring en dat is te merken aan het steeds maar weer stijgende niveau van dit orkest.

Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het optreden tijdens het Minikoraal in Leiden. Voorafgaand aan de 3 Oktoberfeesten zingen 3500 schoolkinderen o.l.v. “Burgemeester vd Werff” liederen die te maken hebben met Leidens Ontzet. K&G 3 verzorgd hierbij al jarenlang de muzikale begeleiding. In 2016 werd een nieuwe CD opgenomen met alle bekende liedjes van dit evenement waarbij Eric Filemon, Anneleen, Anne-Fleur, Lizette en Jochem Meyer de zang voor hun rekening hebben genomen.

Verder heeft K&G 3 in de afgelopen 22 jaar o.a. opgetreden voor Koningin Beatrix tijdens haar bezoek aan Leiden op 29 april 2000, in het Duitse Kiel tijdens de “Polizei Musikschau” in 1997, na afloop van concerten van Pasveer Leeuwarden en de Rijnmondband Schiedam, de jaarlijks terugkerende Opus 5 optredens, tijdens de 2 en 3 oktoberfeesten te Leiden en bij het afscheid van burgemeester Cees Goekoop van Leiden in 1998.

Hoogtepunt was ook het optreden met de Leidse cabaretier Jochem Myjer in het AFAS Circus Theater in 2014. K&G 3 begeleide Jochem hier muzikaal bij zijn hit “La La La Leiden”. Ook leveren zij regelmatig een muzikale bijdrage in Leiden bij de dodenherdenking, de herdenking bij het Indiëmonument en bij de uitreiking van haring en wittebrood op 3 oktober en traden zij diverse keren op met Theo van Es (leadzanger van popgroep “The Shoes”) en zangeres Marnie Baumer.

Muzikanten gezocht

Bij K&G 3 zoeken we al enige tijd naar een drummer/percussionist die samen met onze huidige drummer het slagwerk voor zijn rekening wil nemen. Je moet in ieder geval in diverse stijlen het slagwerk beheersen en muziek kunnen lezen. Ook goede trompettisten zijn van harte welkom. We repeteren iedere maandagavond van 20.15 tot 22.30 uur.

Heb je interesse? Neem dan contact op via email leiding.keng3@gmail.com of bel met René Truijers op 06-18466492.

Stageband Amigo with Friends

Op zaterdag 7 april a.s. organiseert Stageband Amigo een concertavond genaamd "Stageband Amigo with Friends" in het Leonardo College aan de Noachstraat te Leiden. Naast RMB 3, S&MB Amigo en Stageband Amigo zal K&G 3 deze avond ook een optreden verzorgen. De...
Lees meer

K&G 3 groeit gestaag door

Het jaar 2018 is voor K&G 3, in tegenstelling tot enkele andere orkesten, begonnen met een uitbreiding van het ledenaantal. Vanuit de S&MB kwamen 3 trompettisten en een altsaxofonist het orkest versterken en van buiten melde zich een oud lid aan, ook een...
Lees meer

Aankomende optredens / Evenementen

 07/04/2018 – Optreden in Breda – Breda

 07/04/2018 – Optreden in Leiden – Leiden

 04/05/2018 – Optreden in Leiden – Leiden

 01/10/2018 – Optreden in Leiden – Leiden

 06/10/2018 – Optreden in Oostende (België) – Oostende

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

K&G 3 heeft ervaring met concert-optredens en het begeleiden van zangers en zangeressen Vraag informatie aan over K&G 3