De Show- & Marchingband K&G

Paradepaardje van de vereniging

De Show- & Marchingband K&G, het paradepaardje van de vereniging, is opgericht in 1928 als mondorgelclub, in de loop der jaren omgevormd tot een tamboer-, pijper- en trompetterkorps en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. 

De ongeveer 75 leden in de leeftijd van 16 t/m 47 jaar repeteren tweemaal in de week o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit Peter Kleine Schaars, René Leckie, Jeroen Bro en Edgar Oosterom (allen instructeur/arrangeur) en Rik Boelee (choreografie en exercitie) en tijdens de optredens staat het orkest o.l.v. tamboermaître Kevin van Egmond. Het repertoire bestaat momenteel uit stevige marsen (Engels, Oost-Europees, Amerikaans en Nederlands) voor op straat, showmuziek (thema: “British Pop”), finale- en concertwerken. 

Het orkest heeft in zijn 88-jarige bestaan deelgenomen aan vele optochten, defilés en taptoes in binnen- en buitenland en waren diverse malen te zien tijdens tv optredens / Tv uitzendingen (o.a. Opening Nederland 3, André van Duijn show, Kerstshow met André van Duijn en Simone Kleinsma, 5 mei Bevrijdingsconcert, Koninginnedag in Leiden, Mini Voetbal Show, Taptoe Breda, Eén van de Acht en de Supriseshow). Ook traden zij een aantal maal op voor leden van het Koninklijk huis, o.a. bij het huwelijk van kroonprins Willem Alexander met prinses Máxima en voor de toenmalige president van de USA, de heer Bush sr., tijdens diens bezoek aan Leiden.

In hun van het United States Marine Corps afgekeken uniformen staan de leden van de Show- & Marchingband garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland. Het publiek weet dit altijd te waarderen met veel applaus en het is dan ook niet verwonderlijk dat K&G regelmatig teruggevraagd wordt bij de diverse evenementen. Het stevige geluid is inmiddels bij velen van u bekend en zal met de inzet van leden en instructie nog vele jaren te beluisteren zijn. 

Kevin van Egmond

Kevin van Egmond

Tamboermaître van de S&MB

Wereld Muziek Concours

K&G heeft sinds 1962 elfmaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, een vierjaarlijks evenement waarbij tientallen orkesten vanuit de hele wereld met elkaar de strijd aangaan voor de felbegeerde WMC titels bij o.a. de mars- en showwedstrijden. Sinds de eerste deelname in 1962 heeft het seniorenorkest van K&G hier vele prijzen gewonnen, te weten:

 • 1962: 1e prijs bij de marswedstrijd (gouden medaille)
 • 1966: Hoogste Nationale en Internationale onderscheiding bij de marswedstrijd (2 vaandels en 2 gouden medailles)
 • 1978: 1e prijs marswedstrijd en 1e prijs showwedstrijd (2 gouden medailles)
 • 1985: Nationaal kampioen showwedstrijden en 1e prijs marswedstrijd (1 vaandel, 1 dagprijs (paukje) en 2 gouden medailles)
 • 1989: Hoogste Internationale onderscheiding marswedstrijd en 1e prijs showwedstrijd (1 vaandel, 1 paukje en 2 gouden medailles)
 • 1993: Hoogste Internationale onderscheiding showwedstrijd en 1e prijs marswedstrijd (1 vaandel, 1 paukje en 2 gouden medailles)
 • 1997: Wereldkampioen mars en show (2 vaandels, 2 paukjes en 2 gouden medailles)
 • 2001: WMC titels mars en show (2 vaandels, 2 paukjes en 2 gouden medailles)
 • 2005: WMC titels mars en show (2 vaandels, 1 paukje en 2 gouden medailles)
 • 2009: WMC titel show, 1e prijs marswedstrijd en publieksprijs (1 vaandel, 1 paukje, 1 gouden medaille, 1 zilveren medaille, een sculptuur en een zilverkleurige trom)
 • 2013: WMC titel mars, 1e prijs showwedstrijd (1 vaandel, 1 gouden medaille en 1 paukje)

De “dubbel” bij drie edities is tevens een unicum in de historie van het WMC. De 13 vaandels, 22 oorkondes, 10 dagprijzen, 19 gouden medailles en 1 zilveren medaille zijn, naast de vele prijzen die gewonnen zijn tijdens deelnames aan andere concoursen, allen te bewonderen in het clubgebouw van K&G. N.a.v. de prestaties op het WMC 2005 heeft de Show- & Marchingband het “Sudler Shield” gewonnen, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de Amerikaanse John Phillip Sousa Foundation. 

Tot deelname WMC

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Meer weten over het WMC?

Klik hier

Nieuw uniform S&MB K&G

Volgend jaar bestaat K&G 90 jaar. Een mooie leeftijd om het wat rustiger aan te gaan doen zou je kunnen zeggen. Maar niets is minder waar. Er wordt op allerlei fronten keihard gewerkt. Zo is er de afgelopen jaren heel veel gebeurd aan de kant van de jeugd. Want...
Lees meer

K&G presenteert “Another Night At The Opera”!

Het nieuwste product van K&G is klaar! Deze nieuwe “WMC-show” doet z’n naam eer aan en is opgebouwd uit enkel muziek uit opera’s. Soms origineel, soms in een nieuw en spetterend jasje gestoken door René Leckie, Peter Kleine Schaars, Jeroen Bron en Ed Oosterom, met...
Lees meer

Geweldig trainingskamp

Van 23 tm 28 mei jl. zijn ongeveer 90 leden van K&G hard aan het werk geweest tijdens een trainingskamp in het Limburgse Bocholtzerheide, niet ver van Kerkrade. Op het terrein van voetbalvereniging RKVV '25 werd op dinsdag 23 mei begonnen met de opbouw van een...
Lees meer

Aankomende optredens

 09/07/2017 – Try-out WMC – Leiden

 30/07/2017 – WMC – Kerkrade

 16/09/2017 – Optreden in Hardenberg – 

 13/10/2017 - 15/10/2017 – Optreden in Lommel (B) – Lommel

 16/12/2017 – Oliebollen-repetitie – Leiden

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

De K&G Show- & Marchingband heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meer Vraag informatie aan over de Show- & Marchingband