K&G en de pers

Berichten uit kranten en sociale media

K&G heeft een bestuurslid communicatie die verantwoordelijk is voor o.a. het leggen van contacten met de pers. Op deze pagina zullen regelmatig nieuwe persberichten verschijnen die door de vereniging verstuurd zijn, maar ook krantenartikelen en items op sociale media die met K&G te maken hebben.

K&G 3 speelde tweemaal deze middag
Kinderen mochten de verschillende instrumenten uitproberen
Is dit een nieuw lid?

Persbericht:

Leiden, 8 mei 2019

 Veel belangstelling voor K&G-dag 

Bezoekers trotseren regen en wind 

Leiden – Voor het eerst in haar 90-jarig bestaand organiseerde Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G) op zondag 5 mei een verenigingsdag. Het schoolplein van de Gevers-Deutz Terweeschool in buurgemeente Oegstgeest was voor deze gelegenheid omgedoopt tot K&G-plein. 

Eén van de goede voornemens van de vereniging is dat men met alle orkesten in Leiden en directe omgeving meer zichtbaar wil zijn. De jaarlijkse 5 mei vrijmarkt en braderie in Oegstgeest was daarvoor dit jaar een prima aanleiding. Dit evenement behoort tot één van de grootsten in de regio, en duizenden bezoekers trotseerden de harde wind en de lokale buitjes. Op het schoolplein van de Gevers-Deutz Terweeschool konden de bezoekers kennis maken met K&G. Muzikale kwaliteiten konden worden beproefd op de diverse instrumenten en voor de jeugd was er een muzikale zeskamp inclusief een workshop ‘exercitie’. Gedurende de hele dag waren er optredens van Jong K&G. Veel belangstelling was er voor podiumorkest K&G 3 dat ‘s middags een aantal muzikale intermezzo’s verzorgde. K&G kan terugkijken op een geslaagd evenement. Aan het einde van de braderie mochten de organisatoren de complimenten van de burgemeester en de Oranjevereniging Oegstgeest in ontvangst nemen. 

Ook de komende weken laat K&G weer van zich horen. Op 11 mei presenteert Jong K&G zich in de Leidse Merenwijk en op 18 mei in de wijk Stevenshof. Zaterdag 25 mei is de Show- and Marchingband aan de beurt in de wijk Morskwartier. Ter afsluiting van alle activiteiten organiseert K&G op zaterdag 1 juni een open dag van 10.00 tot 14.00 uur in het eigen clubgebouw aan de J.C. de Rijpstraat 29 in Leiden. 

De trommel blijft een populair instrument
Kinderen konden spelenderwijs kennis maken met K&G
Ook werden er exercitie-lessen gegeven

Reclame voor optreden:

Op Korpsmuziek.nl staat een stuk over het optreden van de 3 K&G orkesten in het Limburgse Beek.

Korpsmuziek

Krantenartikel:

Leiden, 11 maart 2019

Machtige Klanken bij 90 jaar K&G

In het Leidsch Dagblad van maandag 11 maart 2019 staat een artikel over het jubileumconcert.

Interview:

René Leckie, dirigent van K&G, heeft een kort interview gegeven aan In de Buurt

Persbericht:

Leiden, 1 maart 2019

Kijkje achter de schermen bij K&G

Krantenartikel:

In de Leydenaer van 15 januari jl. is een artikel geplaatst over de de overstap die Martijn Vogelaar heeft gemaakt van Amigo naar K&G. Meer over deze nieuwe tamboer-instructeur van K&G en het vertrek van Edgar Oosterom leest u binnenkort op onze website.