Op vrijdag 1 april jl. gaf de S&MB een serenade aan het kersverse bruidspaar Eefje van Elsen en Diederik van Egmond. Nou denkt u; ‘Een serenade? Maar dat doet K&G toch eigenlijk nooit?’. Dat klopt, maar er zijn momenten waarop we een uitzondering maken en dit was er zo één.

Diederik is sinds 1997 lid van K&G, speelt trompet bij de S&MB en is als kamper, tentchef en staflid met menig K&G-kamp mee geweest. De laatste 10 jaar kwakkelt Diederik met zijn gezondheid en vecht met ups en downs tegen een ernstige ziekte. De S&MB heeft, na een zware behandeling, al eens voor hem gespeeld bij het LUMC en de show “The Battle” is opgedragen aan Diederik die hij tijdens het WMC in 2013, dankzij zijn kracht en doorzettingsvermogen, mee heeft kunnen lopen.

Zijn vrouw Eefje is samen met zijn muziekmaat Lucas van Haasteren (bastrombonist bij de S&MB) in overleg gegaan met manager Christiaan Bastiaan en instructeur Rik Boelee en besloten werd om op 1 april jl. dus een serenade te brengen voor het bruidspaar. Een bijna voltallig orkest verzamelde zich op die vrijdagmiddag in Wassenaar en met stille trom marcheerde het orkest richting kasteel de Wittenburg. Vlakbij het kasteel werd de mars Nástup Spartakovcu ingezet en werd Diederik, die inmiddels met zijn hele gezelschap buiten stond, verrast door K&G.

Na een kort woordje van zijn vrouw en de overhandiging van bloemen en een cadeau, speelde de S&MB nog enkele nummers. De leden kregen nog een drankje aangeboden en er was gelegenheid om Diederik en Eefje te feliciteren. Met de Toto-medley werd uiteindelijk afscheid genomen en konden de leden met een goed gevoel naar huis.

Vanaf deze plaats willen we Diederik en Eefje feliciteren met hun huwelijk en samen vele gelukkige jaren toewensen. Ook willen we diegenen die deze serenade mogelijk hebben gemaakt bedanken!

De foto’s zijn van Lucas van Haasteren en Jordy Kortekaas.