Afgelopen week was voor de leden van K&G 3 heel druk maar zeker ook succesvol. Gestart werd zaterdag 29 september jl. met een optreden in het voorprogramma van de Pleintaptoe in Leiden. Om de aanwezigen op te warmen speelden de mannen een aantal medleys van onder andere Chuck Mangione, Boney M en een selectie van Nederlandse toppers van o.a. Wim Sonneveld, de Leidse Shorts en Boudewijn de Groot. Na het optreden van K&G 3 voegden de S&MB en Jong K&G zich bij het orkest, waarna de Leidse drumfanfare FBL een aubade bracht n.a.v. het 90-jarig bestaan van onze vereniging.

Op maandag 1 oktober jl. heeft K&G 3 zoals gebruikelijk het Minikoraal muzikaal ondersteund. De 3500 aanwezige kinderen, hun begeleiders en de toeschouwers die buiten het terrein van Sporting Trigon stonden hebben, zoals Burgermeester Van der Werff betoogde, heel mooi gezongen. Ook Jochem Myjer was aanwezig die de kinderen een drietal vragen stelde waarop het antwoord alleen maar LEIDEN kon zijn! Jochem “speelde” nog met K&G 3 mee op bugel wat natuurlijk werd gewaardeerd. Het mooiste van alles was dat K&G ook nog, vanwege de verjaardag van de club, werd toegezongen door de kinderen.

Vrijdag 5 oktober jl. was van een heel andere orde. Een muzikale omlijsting bij de veteranendag in de Gemeente Lansingerland. De aanwezige veteranen en hun familie werden getrakteerd op een mix van oude, in een nieuw jasje gestoken, melodieën. Het optreden werd zeer gewaardeerd. Naast het optreden van K&G 3 was er een verhalenverteller, waren er legervoertuigen van “Keep Them Rolling” en was er een bootcamp voor de jongste aanwezigen. Een geslaagde middag dus.

Het laatste optreden deze week was op zaterdag 6 oktober jl. tijdens de Nationale Taptoe België in de Versluijs Arena in Oostende. Vijfmaal liet K&G 3 van zich horen tijdens de voorprogramma’s (2x), de pauze en na afloop van de taptoes (2x). De optredens leverden veel applaus op en medewerkers van de taptoe lieten weten K&G 3 graag terug te zien. K&G 3 liet zien en horen dat ook een podiumorkest heel goed past bij een indoor-taptoe. We hopen uiteraard dat dit een mooi vervolg gaat krijgen.