Bestuur & organisatie

Bestuur van K&G

Het bestuur van K&G bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich bijna dagelijks bezighouden met de gang van zaken rond de vereniging K&G. Naast het dagelijks bestuur hebben de orkesten hun eigen bestuurslid, is er een manager, een bestuurslid opleidingen en een bestuurslid materiaal. Het bestuur wordt tijdens de vergaderingen bijgestaan door een notulist en de diverse bestuursleden hebben adviseurs en vrijwilligers om zich heen verzameld die hand en spandiensten verlenen.

Zodra er nieuws is vanuit de bestuurskamer leest u dit via onze website. Verslagen van bestuursvergaderingen en interne mededelingen zijn toegankelijk voor leden van K&G via “Mijn K&G”.

Tom de Beer

Tom de Beer

Voorzitter (a.i.)

Peter Kessels

Peter Kessels

Secretaris

Willem Bakker

Willem Bakker

Penningmeester a.i.

Christiaan Bastiaan

Christiaan Bastiaan

Manager

Marco Chaudron

Marco Chaudron

Bestuurslid S&MB

Ben Boekwijt

Ben Boekwijt

Bestuurslid Jong K&G

Tjeerd Haasbroek

Tjeerd Haasbroek

Bestuurslid K&G 3

Rienk Chaudron

Rienk Chaudron

Bestuurslid materiaal

Vacature

Bestuurslid opleidingen

Jan Mosselman

Jan Mosselman

Bestuurslid Communicatie

Instructieteam

Binnen onze muziekvereniging is een uitgebreid team van instructeurs en leermeesters werkzaam, die samen de verantwoordelijkheid dragen voor de muzikale en artistieke onderdelen van K&G. Zij zorgen voor de arrangementen en composities, de choreografie en exercitie, het instuderen van de muziek en het opleiden van de leerlingen. Hieronder stellen wij ze aan u voor.

 

Peter Kleine Schaars

Is binnen K&G instructeur en arrangeur. Op jonge leeftijd speelde hij al trombone in diverse orkesten en na vier conservatoriumopleidingen, te weten; trombone klassiek, trombone jazz, compositie/arrangeren lichte muziek en HaFa-directie, gaat hij in juni 1989 werken bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hier is hij trombonist, stafarrangeur en assistent-dirigent.

Vanaf eind 2002 is hij parttime werkzaam als klankregisseur en product manager bij Haske Publications B.V. Zijn werken komen uit bij de Haske (o.a. in de serie Peter’s Popular Collection) en hij geniet hij volop van zijn werkzaamheden als dirigent en workshopleider in binnen- en buitenland. Sinds juni 2013 is Peter Chef-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Peter is eerder van 1991 t/m 1997 instructeur/arrangeur geweest bij K&G en is sinds 2004 opnieuw aan de vereniging verbonden. Kijk ook eens op www.peterkleineschaars.nl

Peter Kleine Schaars (S&MB)
René Leckie (S&MB, K&G 3 en opleidingen)

René Leckie

René (1974) is werkzaam als dirigent, componist/arrangeur en trombonist, en startte zijn muzikale carrière op zevenjarige leeftijd op de trompet. Op 12 jarige leeftijd volgde hij trombonelessen bij de Streekmuziekschool te Leiden. Daarna ging hij naar de Havo voor Muziek en Dans, het Rotterdams Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Op dit moment staan de volgende orkesten onder zijn leiding, Show- & Marchingband K&G, de Rijnmondband uit Schiedam, K&G 3 en Harmonie Da Capo uit Lisse. In het verleden is hij dirigent geweest bij de Floraband uit Rijnsburg, Euroband Rotterdam, Amigo Leiden en het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Verder arrangeert en componeert hij in opdracht voor diverse amateur orkesten in binnen en buitenland.

Ook schreef hij arrangementen voor o.a. de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en het Trompetterkorps van de Marechaussee. Tevens is hij werkzaam als freelance trombonist en veelgevraagd jurylid van de KNMO op de onderdelen mars en show.

Jeroen Bron

Jeroen Bron kreeg zijn eerste fluitlessen op 9-jarige leeftijd. Nadat hij zijn VWO-diploma behaalde aan de jong-talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium behaalde hij het diploma Docerend Musicus bij Rien de Reede (oud K&G’er) en Thies Roorda. Daarna studeerde hij bij Emily Beynon en behaalde in 1999 het diploma Uitvoerend Musicus. Jeroen treedt regelmatig op als solist en in diverse ensembles en heeft ruim 10 jaar ervaring als remplaçant bij diverse Nederlandse beroepsorkesten waaronder het Concertgebouworkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Al tijdens zijn studie is Jeroen zich gaan specialiseren in het lesgeven aan jonge getalenteerde fluitisten en sinds 1999 is hij werkzaam als docent fluit op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op zowel jong KC als het HBO. Verder is hij als docent, dirigent en arrangeur sinds de oprichting in 2009 verbonden aan de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) en geeft hij les in zijn eigen lespraktijk, waarbij hij zich vooral richt op het verbeteren van de aansluiting van het reguliere muziekonderwijs op een conservatoriumstudie.

Jeroen is sinds 2000 aan K&G verbonden als docent voor de opleidingen op piccolo en dwarsfluit en sinds 2005 ook actief als houtinstructeur en arrangeur bij de Show- & Marchingband.

Jeroen Bron (S&MB en opleidingen)
Edgar Oosterom (S&MB en opleidingen)

Edgar Oosterom

Ed Oosterom (Vlissingen 1969), begon op zevenjarige leeftijd met trommel lessen te Vlissingen. Hier deed hij zijn eerste ervaring op met het traditionele trommelen. Later volgde hij tevens slagwerklessen op de Zeeuwse muziekschool bij Jan Anthonisse.

In 1986 trad hij in dienst bij de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, destijds onder leiding van Marinus Vuijk. Periodes binnen de militaire muziek werden afgewisseld met plaatsingen bij de operationele eenheden van het Korps Mariniers. Na het voltooien van de opleiding tot onderofficier en instructeur, was hij lange tijd belast met de functie van instructeur tamboer. Dit bij zowel de elementaire, als voortgezette vakopleiding (onderofficieren). In 2001 werd hij door Marinus Vuijk gevraagd hem op te volgen als instructeur tamboers en slagwerk bij K&G. In deze hoedanigheid schrijft hij, naast tamboermarsen, ook de slagwerkpartijen voor de diverse shows van de Show- & Marchingband.

Sinds enige jaren is hij mede verantwoordelijk voor het ontwerp van de shows van de Marinierskapel en Tamboers en Pijpers. In 2012 werd hij aangesteld  tot 2e Tamboermaitre van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. In 2013 volgde hij in het Verenigd Koninkrijk de opleiding tot “Royal Marines Drum-Major” bij de Royal Marines School of Music. In 2015 volgde bevordering tot Adjudant onderofficier en 1e Tamboermaitre van de Marinierskapel en Tamboers en Pijpers. Deze functie vervult hij tot op heden.

Daarnaast is Ed tevens jurylid voor de KNMO voor wat betreft de marsconcoursen.

Rik Boelee

Rik Boelee is sinds 1971 lid van K&G en heeft bij Jong K&G en de Show- & Marchingband gespeeld op trompet. Rik gaf van 1983 tot 2014 leiding aan Jong K&G en was daar koper-, mars- en showinstructeur en choreograaf. Na een “stageperiode” van drie jaar, met als afsluiting het schrijven van de choreografie van de Phil Collinsshow, is Rik sinds 2005 ook de choreograaf van de Show- & Marchingband.

In de muziekwereld is Rik al lang geen onbekende meer en heeft hij instructie gegeven aan en shows geschreven voor diverse binnen- en buitenlandse orkesten.

In 2016 is Rik vanwege zijn verdienste voor K&G als instructeur, juniorenleider en K&G kampleider door K&G benoemd als ere-lid.

Rik Boelee (S&MB en Jong K&G)
Dennis Hazenoot (Jong K&G)

Dennis Hazenoot

Dennis Hazenoot (1988) is bij Jong K&G werkzaam als koperinstructeur en arrangeur.

Dennis studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde zijn Bachelor in Compositie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens de master-opleiding Composing for Film aan het Conservatorium van Amsterdam werkte hij intensief samen met studenten van de Nederlandse Filmacademie. Hij componeerde de muziek voor diverse films, waarvan Sacred Defense in 2014 genomineerd werd voor de studenten-Oscar.

Naast zijn werkzaamheden als arrangeur en dirigent in de HaFaBra-sector is Dennis hoofdzakelijk actief als componist van zowel concertwerken als filmmuziek.

Kijk voor meer informatie op www.dennishazenoot.com.

Michel Lugtigheid

Michel Lugtigheid is sinds mei 1990 lid van K&G en geeft sinds 1999 les als assistent-docent aan leerling-tamboers. Momenteel is hij slagwerker bij de Show- & Marchingband en sinds 2001 tamboerinstructeur van Jong K&G. Ook is hij actief betrokken bij de buitenrepetities van Jong K&G.

Iwan Wiering (trompet-docent)

Iwan Wiering

Trompettist Iwan Wiering (1973) startte zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd bij Drum- & Showband Adest Musica uit Sassenheim.

Iwan studeerde in 1999 af als Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium (het huidige Codarts). Reeds tijdens deze studie begon hij met arrangeren, lesgeven en dirigeren. Na zijn studie werkte Iwan 12 jaar als solo-trompettist bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee (TKKMar). Momenteel is Iwan als dirigent werkzaam bij Drumfanfare St. Cecilia Voorhout, Fanfarekorps Excelsior Noordwijk en Harmonie Voorschoten. Als docent koperen blaasinstrumenten is hij verbonden aan St. Cecilia Voorhout en Excelsior Noordwijk. Verder arrangeert hij in opdracht voor blaasorkesten in alle mogelijke samenstellingen.

Sinds februari 2017 is Iwan trompetdocent bij de K&G University.

Kijk ook eens op zijn website

Instructie door de jaren heen:

In de afgelopen jaren zijn er veel instructeurs (dirigenten) geweest die zich voor de orkesten van K&G hebben ingezet. Een aantal van hen kwamen uit eigen gelederen, sommige hiervan vielen in als de beroepsinstructeurs er niet waren. Deze beroepsinstructeurs waren voorheen altijd in dienst van de Koninklijke Militaire Kapel (*) of de Koninklijke Marinierskapel (**). Hier een overzicht van deze instructeurs.

Mondorgelclub:
1928 – 1949 – Henk Roman – (mondorgels/pijpers)
1934 – 1938 – J.G. Wakka – (tamboers)
1938 – 1958 – Henk Sasburg – (tamboers)
1949 – 1952 – Jo van Leeuwen – (mondorgels/pijpers)

Drum-, Pijper- en Trompetterkorps:
1951 – 1965 – H.M. Schwedler** – (tamboers/koper)
1952 – 1952 – Dhr. Breusker** – (tamboers)
1952 – 1952 – Bob v.d. Tuijn** – (tamboers)
1952 – 1955 – J.D. van Dijk – (houtgroep)
1952 – 1952 – H. van Kapel** – (tamboers)
1953 – 1958 – Lambert de Visser – (tamboers)
1954 – 1957 – A.J. Peetoom* – (houtgroep)
1956 – 1967 – J.H. Bosveld* – (koper)
1965 – 1968 – Ben v.d. Pluijm* – (koper)
1966 – 1967 – Dhr. Beekmans** – (tamboers)
1967 – 1970 – Peter Masseurs** – (koper)
1970 – 1972 – Freek Mestrini** – (koper)
1972 – 1973 – H. Lemmens** – (koper)

Drum-, Pijper- en Trompetterkorps & Jong K&G:
1954 – 1958 – Lambert de Visser – (tamboers)
1957 – 1975 – Herman Freijsen** – (alg. muzikale leiding/exercitie/arrangementen)
1966 – 1975 – Dhr. De Jong** – (tamboers)

Jong K&G:
1973 – 1975 – Nico de Jeu** (koper/muzikale leiding)
1974 – 1975 – Joop Peters** (houtgroep)
1975 – 1984 – Rinus Vuijk** (tamboers)
1975 – 1985 – Tom de Beer – (houtgroep)
1975 – 1983 – Frank van Spronsen – (tamboers)
1975 – 1986 – Paul v.d. Bos – (koper)
1983 – 2014 – Rik Boelee – (alg. muzikale leiding/koper/choreografie/exercitie)
1983 – 1985 – René Truijers – (tamboers)
1985 – 1989 – Hans v.d. Giezen – (houtgroep)
1985 – 1993 – Jacques Boelee – (tamboers)
1989 – 2015 – Hans Vonk – (houtgroep/muzikale leiding/exercitie)
1993 – 2001 – Ben Dijkgraaf – (tamboers)
2001 – heden – Michel Lugtigheid – (tamboers)
2014 – heden – Dennis Hazenoot – (alg. muzikale leiding)
2014 – 2016 – Edwin Muijen – (Choreografie)
2016 – heden – Rik Boelee – (Choreografie)

Superkids en Kids Korps (K&G University):
2014 – 2017 – Gerben Kralt (trompetdocent)
2016 – 2017 – Sandra van Luijtelaar (opleidingen)
2017 – heden – Iwan Wiering (trompetdocent)
2017 – heden – Bob van Kesteren (fluitdocent)

Stageband K&G:
1983 – 1993 – Joop Peters** – (algehele muzikale leiding)

K&G 3:
1994 – heden – René Leckie – (algehele muzikale leiding)

Show- & Marchingband:
1973 – 1990 – Nico de Jeu** – (alg. muzikale leiding/koper/arrangementen)
1974 – 2005 – Joop Peters** – (houtgroep/muzikale leiding)
1975 – 2005 – Marinus Vuijk** – (tamboers/choreografie/exercitie)
1986 – 1986 – Cor v.d. Horst** – (tamboers, i.v.m. afwezigheid dhr. Vuijk)
1990 – 1997 – Peter Kleine Schaars** – (alg. muzikale leiding/koper/arrangementen)
1997 – 2004 – René Leckie – (alg. muzikale leiding/koper/arrangementen-koperinstructie)
1997 – 1997 – Arjan v.d. Dussen** – (tamboers, i.v.m. afwezigheid dhr. Vuijk)
2001 – heden – Edgar Oosterom** – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen-tamboerinstructie)
2004 – heden – Peter Kleine Schaars – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen-koperinstructie)
2004 – 2005 – Dirkjan de Boer – (koper)
2003 – heden – Rik Boelee – (choreografie/exercitie)
2005 – 2007 – John Curfs** – (muzikale leiding/koper/arrangementen)
2005 – heden – Jeroen Bron – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen-houtinstructie)
2006 – 2006 – Dennis Smits** – (tamboers, i.v.m. afwezigheid Edgar Oosterom)
2007 – 2014 – Matthijs Kruik – (koper/arrangementen)
2012 – heden – René Leckie – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen)