Opening en K&G 3

Zaterdag 9 maart jl. werd in het gebouw “Zalen A4” in Leiderdorp een groots jubileumconcert gegeven door vier orkesten van K&G. 90 Jaar K&G ging die avond niet onopgemerkt voorbij.

Om 18.30 uur gingen de deuren open en stroomden de muziekliefhebbers en fans van K&G het gebouw binnen. In de aula kon men een kop koffie kopen en even rustig bijpraten met oude bekenden die je tijdens zo’n concert altijd tegenkomt. Er waren ongeveer 1000 bezoekers en ongeveer 175 muzikanten aanwezig dus het was gezellig druk.

Om 19.30 uur starte het concert met K&G 3 die met het nummer “Brass Machine” de toon zette voor de avond. Een lekker nummer waarin de trompetten zich uit kunnen leven en Wietze Trippenzee een mooie solo op altsax had. Aansluitend opende voorzitter Tom de Beer het concert met een korte speech waarin hij vertelde dat K&G een tekort heeft aan nieuwe leerlingen. De vraag is of Jong K&G de komende jaren nog op kan treden en of K&G het 100 jarig bestaan gaat halen. Een zorg die iedereen binnen K&G zich aan moet trekken. Ledenwerving is dus topprioriteit! Ook wil K&G het donateursbestand uitbreiden want een club als K&G moet toch makkelijk 1000 donateurs kunnen hebben. Nog geen donateur? Kijk even op deze pagina.

K&G 3 vervolgde het programma met o.a. een medley van Boney-M wat bij velen bekend in de oren klonk. Met zangeres Marnie Baumer bracht K&G 3 het rustige “Nothing Rhymed” van Gilbert O’Sullivan en sloten hun deel af met “Proud Mary”. K&G 3 bestaat dit jaar 25 jaar en staat al die jaren onder de vakkundige leiding van dirigent René Leckie. Het orkest is in die jaren behoorlijk gegroeid en niet meer weg te denken bij K&G.

Jong K&G

Dat de jeugd van K&G op hoog niveau muziek kan maken is bekend en ondanks dat ze maar met 30 leden op het podium zaten wisten de jonge mannen het publiek weer muzikaal te verbazen. O.l.v. dirigent Dennis Hazenoot werden de marsen “Glorious Victory” en “Revival” gespeeld en kon het publiek genieten van “The Animation Express”, de show die zij de komende jaren draaien met muziek uit animatiefilms.

Tussendoor kreeg tamboer-maître Diego Verhaar van de firma PR Maces een nieuwe tamboermaite-stok overhandigd. Een kopie van de stok van de S&MB maar dan een stukje kleiner. Een mooi stukje vakwerk.

Er waren deze avond acht debutanten bij Jong K&G, jongens die voor het eerst voor publiek op mochten treden. Met een zaal vol enthousiaste liefhebbers hebben ze hun vuurdoop gehad en zich er goed doorheen geslagen. De familie van de jongens zat vast vol trots in de zaal.

Reünisten-orkest

Enkele maanden geleden opperden enkele leden het idee om voor het 90-jarige bestaan een reünie-orkest op te zetten met (oud)leden die ooit meegelopen hadden bij de S&MB en zijn voorgangers. Al snel was duidelijk dat dit idee aansloeg en zo werd er maandelijks op een vrijdagavond o.l.v. Ronald Horsman gerepeteerd.

En daar zaten ze dan, zo’n 50 man sterk. Muzikanten van K&G 3 maar ook oud-leden die in de jaren ’60 en ’70 actief waren geweest bij K&G. Een mix van oud en heel oud dus! Er werden vier marsen gespeeld die destijds gearrangeerd waren door Nico de Jeu. Een ondanks dat deze marsen zo’n 40 jaar in de archiefkast gelegen hadden was nog duidelijk de K&G sound te horen. “Royal Salute”, “The Dambusters”, “Per Mare Per Terram” en “Amsterdam” vielen bij het publiek in goede aarde en een groots applaus was dan ook het gevolg.

Op zaterdag 23 maart a.s. zijn zowel K&G 3 als de reünisten te beluisteren tijdens een concert in ons clubgebouw aan de J.C. de Rijpstraat. De toegang is gratis en we kunnen nu alvast verklappen dat de reünisten nog veel meer oude nummers gaan laten horen.

S&MB en finale

Na de pauze was het de beurt aan de Show- & Marchingband die met 70 leden het hele podium vulde. O.l.v. dirigent René Leckie werd begonnen met mars “Slavnostni Pochod” die in 2001 zorgde voor een titel bij het WMC. Nieuwe marsen waren er ook te horen waaronder de “John Williams Medley”, “Bestevaer” en “Guards Armoured Division”.

Er was ook een primeur want de S&MB speelde de muziek uit hun nieuwe “Rock Show” waarin o.a. nummers te horen zijn van “Guns N Roses”, “Kansas”, “Led Zeppelin”, ACDC” en “Steppenwolf”. Stevige Rock waarmee de S&MB de komende jaren het taptoe-publiek weer hoopt te verrassen.

Tijdens het optreden van de S&MB werd er stilgestaan bij het afscheid van Edgar Oosterom en Peter Kleine Schaars. Beide mannen zijn o.a. door tijdgebrek genoodzaakt afscheid te nemen van de club waar zijn de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt hebben en zoveel succes mee behaald hebben. Op onze website is een uitgebreider item over deze twee top-instructeurs te lezen.

Bij de kaartverkoop was een deel van de opbrengst bestemd voor de stichting ALS Nederland. In de afgelopen jaren zijn twee oudleden (Johan Diepenbach en Eelco van Koningsveld) overleden aan deze vreselijke spierziekte. S&MB lid Martijn Diepenbach, zoon van Johan, kreeg van voorzitter Tom de Beer een cheque overhandigd van 1500 euro. Een mooi bedrag voor een goed doel.

Als afsluiter van de avond werden er twee nummers gezamenlijk gespeeld door de muzikanten van Jong K&G, K&G 3 en de S&MB. Naast de mars “Bergmanspolka” mocht het clublied “In Noord, Oost en Zuid” natuurlijk niet ontbreken. Na afloop kon er in de aula van “Zalen A4” nog nagepraat worden en kwam er zo een einde aan een geslaagd jubileum-concert.

Iedereen die dit concert mogelijk heeft gemaakt….. Heel hartelijk bedankt! Het is voor herhaling vatbaar.